Ceviche recipe
Baja is quite famous for
many different things. In my case I heard/read the word Baja the
first time in the late 1970s. I remember quite well when my Grandpa
bought me the Tamiya Baja Bug Sand Scorcher, a radio controlled car,
“the radio controlled car”. And because I wasn't able to read,
Grandpa had to explain me what the letters on the sticker set mean
which were delivered with the car. One of the stickers was the “Baja
1000” one. So he told me about the race. I was fascinated by it and
i'm still dreaming of building a Baja Bug today. But Baja is also
famous for a lot of other things as food, good waves, cheap dentists
in Tijuana and the trouble you can run into in this town. If you ever
have traveled in Mexico you will agree with me, that Baja is unique.
Baja is rough, a lot of desert instead of the rich vegetation of the
mainland. If Oaxaca is the culinary holy church of Mexico. Baja is
the door to in the North. Besides the tacos, tamales and burritos
ceviche is one of the most common dishes in Baja. So here is our
simple recipe for it. Of course you can be creative by yourself and
do it an other way as we do, but the process is always the same. You
actually cook raw fish in the juice of limes.
Ingredients for 4 persons:
1kg fish (catch of the
day) regularly white fish filet. Dudes, do I have to mention that it
has to be fresh?
10 juicy limes
fresh cilantro
1-3 jalapeños and/or
Serranos it depends on how spicy you like it
5 tomatoes
2 mangos
1 red onion
salt/pepper
So as you see in the time
lap we start with chopping the fish in to pieces. Put them in a bowl
and soak them in lime juice. Let it cure for 30min in the fridge. In
the meantime we chop the other ingredients into small pieces and put
em in a second bowl. If everything is done..... Mix all the
ingredients together, add salt and pepper and enjoy it.
As i wrote before ceviche
is a typical Mexican dish which is as easy to do as it can get. You
really don't have to be a Chef to do it. It's so easy. So if you are
one of this boys who are not able to prepare their own food (which is
very sad) and you just messed up with you girlfriend. This is maybe a
good refreshing way to save your ass.
Waves are calling, sorry
my friends it's time to leave. All the Best from Deniz, Sabrina and
our guest/chef Loosli
Ceviche Rezept
Baja ist für Vielerlei
bekannt. In meinem Fall hörte ich das Wort Ende
der 70er zum ersten Mal. Mein Opa kaufte mir einen Tamiya Sand
Scorcher, die ferngesteuerte Karre dieser Zeit. Da ich natürlich
noch nicht lesen konnte, musste er mir all die Stickers erklären,
die mitgeliefert wurden. Auf einem davon stand eben Baja 1000 und
mein Opa klärte mich über das Rennen auf. Ich war total fasziniert
davon und träume noch heute davon, mir einen Baja Bug zu bauen. Aber
natürlich ist Baja noch für vieles anderes bekannt, eines davon ist
sicher Essen, billige Zahnärzte in Tijuana und den Ärger, den man
sich in dieser Stadt holen kann.
Wenn du jemals Mexico
bereist hast, wirst du wohl mit mir einer Meinung sein. Baja ist in
Mexico eine Nummer für sich, rau und karg. Das absolute Gegenteil
vom Festland und seiner reichen Vegetation. Wenn Oaxaca kulinarisch
die heilige Kirche von Mexico ist, so ist Baja die Tür im Norden,
durch welche du sie betrittst. Neben Taco's, Tamale's und Burrito's
ist Ceviche sicher eines der häufigsten Gerichte in Baja. So hier
ist das Rezept dazu, natürlich kannst du kreativ sein und das ein
oder andere dazu tun oder weglassen. Aber Ceviche bleibt immer das
selbe, roher Fisch welchen du eigentlich in frischem Limettensaft
garst.
Zutaten für etwa 4
Personen:
1kg Fisch, nimm den Fang
des Tages. Meist weisse Fisch Filets. Ich muss euch nicht sagen, dass
ihr besser frischen nehmt oder?
10 saftige Limetten
Frischer Koriander
1-3 Jalapeño's und/oder
Serranos. Je nach dem wie scharf ihr es mögt.
5 Tomaten
2 Mangos
1 rote Zwiebel
Salz/Pfeffer
Wie ich schon sagte,
Ceviche ist ein typisches mexikanisches Gericht. Das so einfach ist,
wie es nur geht. Eigentlich schneidet man alles in kleine Stücke und
wirft es in eine Schale. Man muss dazu echt kein Chef sein. Wenn du
also einer dieser Jungs bist, die nicht fähig sind sich selbst
Nahrung zu zubereiten (was traurig ist) und du es gerade mit deinem
Mädchen verspielt hast. Dann könnte das ein guter erfrischender Weg
sein, deinen Arsch zu retten.
Sorry Freunde, aber die
Wellen rufen und wir müssen gehen. Grüsse: Deniz, Sabrina und Lukas
Loosli, unser Gast/Chef
Kommentare
Kommentar veröffentlichen